Tignes - Val D'Isere
Vidám, adrenalindús sítúra!
kerdő ár 530

Tignes Val D'Isere - Franciaország - szervezett sítúra

7 éjszakás síút szállítással és síbérlettel

 
Szállítás
Periódus március
Ajánlat
kezdő ár
550
530
síbérletet tartalmazó csomag/fő

Val d'Isere – Tignes a világ egyik legszebb síterepe, az 1992-es albertville-i téli olimpia egyik helyszíne. A síközpontot 1934-ben alapították, és a tervezők igyekeztek megőrizni a falu eredeti hangulatát, így a modern épületek mellett megmaradtak a robusztus fa- és kőházak az oszlopos homlokzatokkal. 

A városban a rengeteg bolt és étterem található, van uszoda, korcsolyapálya, sportcentrum, és pezseg az éjszakai élet is. Tignes 2100 m magasan épült modern sícentrum a festői szépségű Chevril tó felett, innen, egészen pontosan a Val Claret városrészből indul a La Grande Motte gleccseréhez a siklóvasút.

A síterep neve sokáig L'Espace Killy volt, a névadó a helybéli Jean Claude Killy, aki az 1968-as grenoblei téli olimpián 3 aranyérmet nyert, és tagja volt az 1992-es albertville-i téli olimpia szervezőbizottságának.

A terep leghíresebb pályája természetesen a Rocher de Bellevard alatti olimpia pálya (Face), melyen rendszeresen rendeznek Világkupa futamokat.

A terepen két gleccser is található, melyeken nyáron is lehet síelni, a Val d'Isere-i legmagasabb pontja 3200, a tignes-i 3456 m, és mindkettőre érdemes ellátogatni. Tignes pályái teljes egészében erdőhatár fölött vannak.

Mivel általában nagy havak vannak erre, pályán kívül is számtalan free ride lehetőség adódik. A síterep Val d'Isere felében több erdős pálya is van, erős lejtéssel, nagyobb szintkülönbségekkel, sokszor fekete jelöléssel. Nem olyan könnyű a tájékozódás, mert minden nagy, hosszú és magas itt, ezért tartsunk magunknál mindig sítérképet, illetve induljunk vissza időben, ha messze járunk szállásunktól.

Standard ár: 550 EUR

Early Booking ajánlat: 530 EUR - érvényes 2021 január 31-ig!

- Utazás autóbusszal a Székelyudvarhely-Marosvásárhely-Kolozsvár-Nagyvárad-Budapest-Basel-Tignes útvonalon és vissza

-  7 éjszaka szállás Tignesben, Val Claretben, 4-6 fős apartmanokban  

- 6 napos síbérlet (300 km pálya)

- idegenforgalmi adó

Repülőjegy Kolozsvár - Basel - Kolozsvár útvonalon - kb. 150 EUR / fő. 

Teljeskörű utazási biztosítás (egészségügyi és stornó - Covid fedezettel) - 86 RON / fő. 

Szükséges utazási dokumentum: érvényes személyazonossági igazolvány vagy útlevél

Előleg: 200 Euro (foglaláskor fizetendő)

 

Ne maradj le az ajánlatról, iratkozz fel MOST!

Ízelítő